Kurser

Kurs i Silversmide & smyckestillverkning

Gör något kul och kreativt tillsammans eller ge bort en upplevelse i form av presentkort! Utbudet på kurserna ser du nedan. Här kan du prova på traditionellt silversmide. Vi skissar, sågar, filar, stansar, borrar, löder, hamrar, formar & polerar. Du kan också prova enklare smyckestillverkning med halvfabrik, göra kedjor eller lära dig att knyta pärlor med ett proffsigt slutresultat.

När du inte sitter vid arbetsplatsen så sitter du skönt på fårfällarna och njuter av medhavd fika. Vid vackert väder pausar vi på den fina uteplatsen. Kaffe eller te ingår. Du får under ett par timmar prova på att skissa, designa och tillverka ditt eget smycke, med lite hjälp och vägledning från mig.

Här finns också halvfabrikat till självkostnadspris ex. olika låsmekanismer, örhängesdetaljer, öglor, kedjor och annat smått & gott, som gör ditt smycke komplett. Tåg- & busstation finns ett stenkast från verkstaden, så du ä r inte direkt beroende av bil.

Jag har inga fasta kursdagar. Kurserna görs efter överenskommelse, antingen på för- eller eftermiddag och kvällstid. Här utlovas en härlig upplevelse, många skratt och korta naglar!!

Vad hinner man då på exempel en prova-på-kurs? Du hinner med att smida en ring, armband eller ett hänge. Under tiden lär du dig mer om material och verktygen som används i silversmidet, och så avslutar vi med vitkokning och polering. Om du kan vänta, så sker slutpolering i trumlaren under natten.
Är du flink i fingrarna så hinner du kanske med lite till. Kanske såga ut och forma ett snyggt hänge eller örhängen i enklare former.

Välkommen in i värmen!

1. Prova-på-kurs x 1 tillfälle

Kurstid: ca 3-4 tim
Antal deltagare: max 3 deltagare
Ingår i kursavgiften: 5 gr silver, räcker bl.a. till en ring eller ett hänge. Väger smyckena mer, tillkommer materialkostnad 19 kr/gr.
Pris: 610kr

2. Prova på kurs x 4

Kurstid: 4 tillfällen enligt överenskommelse
Kurslängd: 4-5 timmar per tillfälle, dag- eller kvällstid
Antal deltagare: min 3 deltagare
Ingår i kursavgiften: 5 gr silver/deltagare, räcker bl.a. till en bred ring eller 2 smala. Du kan också ta med dig silversmycken som du kan omarbeta eller så köper silvermaterial hos mig 19 kr/gr.
Pris: 2100kr

3. Presentkort PROVA-PÅ-SILVERSMIDE

Upplevelse och en present på samma gång
Antal deltagare: 1 deltagare
Kurslängd: 5-6 timmar inkl. fika
Ingår i kursavgiften: Enkel fika och upp till 10 gr silver + smyckesförvaring/ask.
Väger smyckena mer, tillkommer materialkostnad 19 kr/gr Giltighetstid 12 månader från inköpsdatum
Pris: 985kr

4. Extra tid?

Skulle du inte bli riktigt färdig eller bara vill ha lite mer tid, finns det möjlighet att boka efter överenskommelse. Oftast går det att ordna direkt.
Pris: 180kr/timme

5. Special

Gör egna förlovningsringar
Kurstid: 4-5 timmar
Kurslängd: ett tillfälle
Ingår i kursavgiften: frukt, choklad, dryck och material till 2 ringar, bredd 6x1,2mm + Er storlek. Önskas bredare ringar tillkommer materialkostnad med 19kr/g.

Kandelabern tänds, vi skissar och pratar om vad som är viktigt för er. Bordet är dukat med frukt, choklad och dryck. Mysfaktorn är hög och mycket kärlek finns i verkstaden! Ni tillverkar era egna eller varandras ringar med lite hjälp och handledning från mig.

Först mäter vi ringstorlekar och räknar ut hur mycket vi behöver. Sen är det dags att såga ut de blivande ringarna. Kanterna filas och jämnas till. Namn & datum (om man vill) stansas in. Efter det, böjer vi och löder ihop dem. Ringarna bankas ut till en rund form på en ringregel med gummiklubba. Ringarna filas och finslipas med smärgelduk för att sedan poleras upp och blir blanka.

Vi värmer på ringarna lite försiktigt och lägger dem i ett syrabad. detta för att få bort den koppar som ligger på ytan (silvret får en väldigt vit och fin färg av detta moment).

Avslutningsvis görs en snabb slutpolering och ringarna är klara. Kan ni vänta så läggs de i tumlaren över natten för extra blank yta
Ytbehandlingen på ringarna kan vara helt släta och blanka, hamrad yta med spegeleffekter eller spår på tvären, matt yta eller kanske så kan man löda på en detalj av något slag, kula, tråd eller något annat, i äkta guld. Antingen eget skrotguld eller så köper ni här.
Pris: 4490kr

6. Boka en helg

Till dig själv eller dela med någon annan. Kan köpas som presentkort.
Kurstid: 9-16
Kurslängd: ca 7 timmar/lördag & söndag
Deltagare: max 1-2

Ingår i kursavgiften: upp till 10 gr silver + smyckesförvaring/ask & halvfabrikat, lås/öglor. Väger smyckena mer, tillkommer materialkostnad 19 kr/gr.
Boka en egen privat kursdag hos mig. Inga förkunskaper krävs. Du får själv designa och skapa ett eller flera smycken. Du kommer att få prova på grunderna i silversmide. Jag hjälper till och vägleder i skapandet.
Äta är ett måste, trots att man har roligt ;-) Vi äter en god välförtjänt lunch/brunch och fortsätter sedan ett par timmar till.
Pris: 4850kr